Valutafonden

DET FINNS MYCKET OGJORT gällande världsekonomin innan faran kan blåsas över. Den återhämtning som skett har förmodligen gått alldeles för fort. Frågan har diskuterats och nu anser amerikanerna att den kinesiska yuanen är för lågt värderat. Kina är den största ägaren av dollar och vill att den ska vara mera värd för deras egen skull.

Nu finns oro för återhämtningen i övriga världen om valutan inte skrivs upp.
Samtidigt försöker USA vara världspolis och har lätt för att åka ut och kriga och nu vill de tala om för andra länder hur de ska sköta ekonomin.
 
Den globala ekonomiska krisen hade framförallt amerikanskt ursprung och det borde USA ha i åtanke. Frågan är väl om inte världen är i ett generationsskifte och att den amerikanska ekonomin får mindre och mindre betydelse.
 
USA:s ekonomi har nog varit övervärderad och många gånger bidragit till de globala miljöproblem vi har idag med klimatförändringarna. USA tillhör de länder som skitar ner mest per invånare och det behövs ett ordentligt uppvaknande i USA. Det finns många kunskaper och utveckling på andra platser i världen.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.