Riksdagen en föråldrad värld

RIKSDAGEN DISKRIMINERAR män som vill vara med sina barn. Tomas Bodström får inte tjänstledigt för att vara hemma med sina barn och nyttja sin föräldraledighet.

Det är skrämmande att den lagstiftande församling inte kunnat stifta regler som ger förtroendevalda samma rätt som andra i samhället.

Att högerfalangen var emot var inte oväntat. Men att vi haft så dåliga ledamöter som stiftat regler som inte ger barn som har föräldrar som är riksdagsledamöter samma möjlighet att vara hemma som andra är en skam för politiken. Man undrar vad de har för tjänstemän som skriver fram reglerna eller orkar man inte förstå konsekvenserna?

Jag vet själv hur knepiga regler man stiftat för de förtroendevalda som blir sjuka så jag är inte förvånad. I det fallet visste inte ens Försäkringskassan skillnad på en anställning och ett förtroendeuppdrag.

Förtroendevalda ska ha samma möjligheter som alla andra att vara hemma med sina barn eller att vara sjuk. Annars kommer det bara att kunna vara de som redan är etablerade på arbetsmarknaden och som har kommit en bra bit in på livet. Unga människor kommer inte att våga eller kunna delta för att man hindras temporärt för att kunna vara hemma med sina barn.

 

3 kommentarer

  1. Tommy

    Tomas B har sökt föräldraledigt för barn som samtidigt går i skola. Han har även lämnat in ansökan om ledighet endast 1vecka före han stack till Usa på sin semester, skulle jag som vanlig arbetare göra på detta sätt så skulle jag få kicken per omg, men visst politiker oavsett nivå anser sig ju kunna agera godtyckligt.

    Tomas B har även gjort sig känd som en person som mycket sällan befunnit sig på sin arbetsplats men ändok uppburit lön, nä kicka denne man o ta in ngn som tar sitt uppdrag på allvar.

  2. Humanistrasist

    Barnen Olof, 18, Ture, 15, Maria, 11, och Mattias, 7.
    Hur högt upp i barnens ålder kan man kräva att man ska vara föräldraledig?

    ”Både pappor och mammor kan med stöd av föräldraledighetslagen vara föräldralediga till dess att barnet ärett och ett halvt år gammalt.

    Föräldern har även rätt att förkorta sin arbetstid med upp till en fjärdedel av normal arbetstid till dess barnet har fyllt åtta år eller till dess barnet har avslutat det första skolåret.”

    http://www.forsakringskassan.se/nav/8388464b985f8e9ee68c762cfe2f0067

  3. Daniel

    Vem diskrimineras de jämfört med? Kvinnor i riksdagen, män i övriga arbetslivet, arbetslösa, någon annan grupp?

    ”Det är skrämmande att den lagstiftande församling inte kunnat stifta regler som ger förtroendevalda samma rätt som andra i samhället.”

    Du menar att en kassörska på Ica kan göra t.ex följande saker:

    * bara närvara 47% av tiden (Bodström, våren 2009)
    * inte dyka upp på första arbetsdagen (efter valet 2010)
    * lämna in sin ledighetsansökan 2 månader för sent (2010)

    och förvänta sig att folk har förståelse och göra avsteg från praxis? En sån anställd skulle få sparken misstänker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.