Kvinnor i bolagens styrelser

DET FINNS DRYGT 70 000 aktiebolag i Sverige. Men aktieägarna är dåliga på att ta ansvar för ökad jämställdhet. Endast 16,7 % av styrelseledamöterna är kvinnor i aktiebolagen. Trots att det har diskuterats att någonting måste göras i bolagsstyrelserna så var ökningen förra året knappt 0,3 % vilket nätt och jämnt är mätbart.

I Norge har man infört en lagstiftning som tvingar bolagen att öka antalet kvinnliga styrelseledamöter. Det är hög tid att man väcker de sovande valberedningarna och de sovande bolagsstämmorna och ställer krav på en snabb förändring. Om inte annat så finns lagstiftningsinstrumentet. Men bolagen själva borde kunna ta ett ansvar för ökad jämställdhet.

 

3 kommentarer

  1. Daniel

    Det kanske behövs fler kvinnor i div styrelser. Men positiv särbehandling / kvotering innebär alltid att någon annan särbehandlas negativt.

    När krogarna gjorde ett försök att ha olika åldersgränser för tjejer och killar var det diskriminerande. Men att kvotera in folk i ett bolag går alltså bra? Vart ska man dra gränsen? Vi har nog ingen hjärnkirurg utan utbildning, ska vi kvotera in några sånna på våra sjukhus bara för det? (ett medvetet absurt exempel).

    Lika villkor för alla, sen får kompetensen bestämma. Sen kan könet vara meriterande. Manlig/kvinnlig förebild på dagis t.ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.