Kasta ut de offentliga amerikanerna.

Kasta ut de offentliga amerikanerna.
Det som nu kommit i dagen om hur amerikanerna spionerat på Sverige finnas bara en åtgärd på.

Utvisa allade som jobbar på den amerikanska ambassaden. Det är inte ovänatat att synen på Sverige är diffus i USA då de inte har den blekaste aningen om hur ett-välfärssystem fungerar då man tror att det är kommunismen då man betalar välfärden via skattesedeln och inte via egen plånbok.

Det som kommit fram att manspionerat i vårt land finns bara en åtgärd emot. Skicka hem dem

13 kommentarer

  1. Conny

    Jadu Lennart… tacka tusan för att de ”ser om sitt eget hus” (läs: ambassaden). De kan ju inte lita på att Sverige har koll på terrorister och misstänkt terrorverksamhet. Vi ger ju dem blåögt en fristad och bidrag…

  2. Mattias

    Trodde inte denna dag skulle komma, men jag kan inte annat än hålla med dig helhjärtat. När säkerhetschefen på Arlanda slängdes ut av amerikanska styrkor i samband med kidnappningen av egyptensvenskarna blev frågan om Sveriges territoriella suveränitet aktuell. Det senaste spionerandet ger bara ytterligare anledning att ifrågasätta i vilken utsträckning Sverige fortfarande är ett land som kan freda sitt territorium och skydda sina medborgare mot främmande makt och säkerhetsintressen. Sverige måste vakna ur den postnationella agendans koma, och till att börja med återinföra värnplikten.

  3. AB

    Vid ambassadbevakn i Finland spanades det från ett hus vid USAs ambassad och man registrerade personer och fordon som uppträtt misstänkt. Spaningen skulle ha genomförts av inhyrd personal, bla fd finska poliser. Syftet var att förhindra attentat mot ambassaden. Om det är samma sak som hänt i Sverige är det väl inte så upprörande. Eller?

    Säkerligen bedriver t.ex Kinesiska och Ryska ambassaderna liknande yttre bevakning och registring av observationer.

    Till sist, bevakningen ska ha börjat under Göran Perssons regering 2004, och enl uppgift godkänts av den regeringen.

  4. Tommy

    Det går ju inte att utvisa dom när dom gjort något dom säkerligen fått tillstånd och hjälp att göra av vår egen säkerhetspolis…

  5. Daniel

    Har Lennart Holmlund tänkt på hur dyrt det skulle bli om svenska myndigheter tog totalansvar för Sveriges säkerhet? Nu är amerikanska skattebetalare med och delfinansierar säkerheten i Sverige vilket är väldigt bra. Tänk om vi var tvungna att ha egna spionsatelliter, till exempel? Det skulle bli dyrt.

  6. Kristian

    Så du menar att varenda person på denna ambassad är direkt kopplad till detta ”spioneri”?
    Kollektiv bestraffning?
    Sluta yttra dig om saker ovanför din egen nivå ditt barn.

  7. Lennart Holmlund

    Svar till AB (2010-11-07 21:07)
    Bevakningen skulle ha börjat 2000 men alla säger att de inte visste något, och har S-regeringen gett eller den borgliga regeringen gett tillstånd är det en annan sak. Men ingen säger sig veta något och det har varit min utgångspunkt

  8. Lennart Holmlund

    Svar till Conny (2010-11-06 22:04)
    Innanför får de sätta upp hur många de vill. Det är samma regler för de övervakningkaeror som ansvänds på tex skolgårdar, de får inte filma utanför

  9. ÅBM

    Bra skrivet Holmlund. Tydligen fattar många här inte att ingen annan nation har rätt att spionera på Svenska medborgare i Sverige. Det strider mot folkrätten. Men det handlar nog också om den pinsamma USA patriotism som finns inom borgarkretsar. De som gått på all USAs efterkrigspropaganda och som aldrig ser nåt fel med detta så egenmäktiga land.

  10. Karl

    PINSAMT! Som om Sverige aldrig spanar på andra nationer eller sina egna medborgare. Någon diplomat är då inte Lennart, hur kan man som ledande politiker uttala sig så otroligt dumt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.