Vårdnadsbidraget ett fjasko, Umeå attraktivt….

Vårdnadsbidraget ett fjasko, Umeå attraktivt. Inte oväntat är vårdnadsbidraget inget som föräldrarna vill ha. Enligt Femenistisk perspektiv med SCB som grund visar man på att 2% nyttjat bidraget. Inte helt oväntat är det en kvinnofälla då det är 90% kvininnor som tagit ut bidraget. Det här har varit KD,s stora nummer och det är inte större % än KD,s andel av väljarkåren.
Rapporten gick till regeringen och det var nog från den Hägglund ville ompröva bidraget då inte heller KD,s väljare nyttjar bidraget, men det blev ett herrans liv. Varför ?
Under den här helgen har en undersökning också visatatt Umeå är i Sverigetopp. Svenskarna har bedömt det allmänna intrycket och där kommer vi på en hedrande 6,e plats ” Att synas på rätt sätt är avgörandeför både ökad kännedom och ökat gillande” säger Martin Ahlqvist vi TNS SIFO.
Cerum har också visat på att det inte är Umeå som tömmer inlandet då folk flyttar. Inlandsbor flyttar till orter utanför länet och 2 av tre Vilhelminabor som flyttar, flyttar utanför länets gräns. Då är det bekräftat vad vi trott och då vet vi att det nog främst är studenter som flyttar till Umeå. Undrar bara varför Maria Kristoffersson angrep Umeå så hårt som orsak till avfolkningen av innlandet. Länet behöver ett starkare Umeå

3 kommentarer

  1. Björn Jonsson

    Undrar om du läst kommentarerna till artikeln. Skulle vara intressant att veta vad du som ordförande anser om de många utlåtandena som gör gällande att många har en vilja att bli kvar i staden, ex.vis efter avslutade studier, men anser att möjligheter saknas?

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Björn Jonsson (2011-01-10 15:19)
    Så är det för vi gör egna undersökningar hos alumnerna, de som studerat här. Så det är korrekt och det är också många som säger att vi kan mycket väl flytta tillbaka om vi får ett jobb. Vanligtsvis är det när man bbildar familj och har små barn

  3. Fru Karlsson

    Vårdnadsbidraget en kvinnofälla? Det låter som en uttjatad klyscha. Själv så känner jag massor av kvinnor som VILL vara hemma med sina barn de första åren av deras liv, men de tycker sig inte ”ha råd” med det, ”vårdnadsbidraget” är ju, om du ursäktar uttrycket, rena rama kattpisset i Atlanten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.