Ungdomsarbettslösheten är för hög, varför görs inget

 

Den svenska ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa. Detta är inte bara ett slöseri med kraft och energi hos en hel ungdomsgeneration. Det får också stora negativa konsekvenser då inträdet på arbetsmarknaden försenas och viktiga år som yrkesarbetande går förlorade. Vårt mål om full sysselsättning omfattar alla.
 
Därför föreslår vi i den vårbudget som nyss lagts en sommarsatsning för att få fler unga i arbete; sommarjobb på omvårdnadsprogrammet och för gymnasie- och högskolestudenter, fler sommarkurser på högskolor och universitet och en stor utbildningsinsats för att de tjejer och killar på högstadiet och gymnasiet som saknar grundläggande behörighet.
 
I Umeå gör vi en satsning på sommarjobb som jag berättat om tidigare och vi gör ett projekt som sträcker sig över hela mandatperioden när det gäller ungdomsjobb som självklart inte ska blandas samman med de sommarjobb som vi satsar på och det förslag som ligger i socialdemokraternas vårmotion.
 
Den sittande högerregeringen för en politik som kommer att göra att fler hamnar i utanförskap då de inte bereds tillfälle att komma in på arbetsmarknaden. Det är som Svenskt Näringslivs Stefan Föster säger ett mismatch på arbetsmarknaden då många företag har brist på arbetskraft men inte där finns heller några åtgärder för att tillgodose företagens behov och det kommer att hämna tillväxten
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.