Är höjningen av VD lönerna verkligen rimlig….

Är höjningen av VD lönerna verkligen rimlig. Lönerna för VD,arna i de 75 största bolagen har sedan 2009 ökat med 32 %.
Samtidigt har de rörliga ersättningarna fördubblats. Direktörerna manar samtidigt sina anställda om återhållsamhet. Det här förhållningssättet är inte trovärdigt och bäddar till en lönerörelse som blir besvärlig.

Det är svårt att förstå att girigheten är så stor bland dessa herrar för det är nog herrar i de flesta företagensom är direktörer. Regeringen har ju dessutom spätt på deras ekonomi genom att just dessa personer samtidigt fått de största skattesänkningarna.

Så härhar inte lönerna i de kommunala bolagen stigt, i alla fall inte i Umeå

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.