Botten är nådd när man stjäl koppartaken på kyrkorna. Cykeltur som ger lite tankar och funderingar

 

Vart är vi på väg i dagens samhälle kan man fråga sig och vad ska man göra åt problemet. Det är idag höga priser på koppar, men att det gått så långt som att åker och stjäl koppartaken på kyrkorna är ett lågvattenmärke. Hitintills har det skett lika många stölder på kyrkor som under hela fjolåret. Det borde gå att finna system där de som säljer skrotet ska kunna visa vart man fått tag i det eller så får kyrkorna sätta in bevakningskameror på taken för det kan inte kränka integriteten för andra än de som går upp på taket.
 
Idag gjorde vi oss en lång cykeltur upp till Ersboda och uppvaktade en person som fyllde 40 år. Då testar man cykelvägarna och visst funderar jag varför man alltid gräver ner och gör cykeltunnlar så du ska ha en backe både ner och upp för att ta dig förbi vägen på ett säkert sätt.
Kan det vara bliligare eller dyrare om man i stället gjorde en kompromiss att gräva ner cykelvägen lite mindre och i stället höjde vägbanan där cykelvägarna passerar. Det går självklart inte göra så i stadskärnan men är det prövat på något ställe. Cykeltunnlar som grävs när uppfattas också av många som otrygga
På resan hem gjorde vi ett kort uppehåll vid Coop Forum och där träffade vi Toini Gustavsson som var Olympisk guldmedaljör på skidor. I vintras gick hennes man Assar Rönnlund bort efter en tids sjukdom och det kan inte vara muntert alla dagar året efter, men så är det i livet. I alla fall berättade hon för oss att hon fortfarande tränar en hel del för att hålla kroppen igång och det skulle nog fler behöva göra

En kommentar

  1. Daniel

    Eller så gör man tvärtom, man sänker ner bilbanan lite i marken och har en ”cykel-/gångbro” över. Då borde det inte kännas otryggt.

    Det blir iofs problem med snöröjningen och går kanske inte att göra på alla ställen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.