Fler skulpturer skulle passa bra in i kulturhuvudstadsåret. Företag tag chansen

 

Skulpturer som en del i kulturhuvudstadsåret. Skulpturer ute i stadsbilden förhöjer värdet av platsen det råder inga delade meningar om. I Umeå har vi den mycket omtalade skulpturparken uppe på Umedalen i den företagspark som finns där och som ägas av Balticgruppen. Den är vida omtalad i Europa och ett bra besöks och utflyktsmål i vår kommun.
I övrig finns ett fåtal skulpturer som vid den gammla järnvägsstation och på Universitetsområdet och på ytterligare några ställen och det är några bilder och byster på gamla verksamma Umeåbor.
Det har kommit till några nya på lite ovanliga platser som verkligen förhöjer platsen på ett bra sätt. Den första av dessa ägs också av Balticgruppen eller om det är Krister Olsson själv ska jag låta vara osagt men den ligger i rondellen på väg in eller ut ur handelsområdet Strömpilen och en annan är den man som står på Rådhustorget sedan ett par år sedan.
Här går det att göra mycket med och det finns som en del i den översiktsplan som vi ska ta i augusti. Det innebär att vi ska finna ett system så att fastighetsägare ska kunna använda den kommunala marken för att förbättra och förädla den utemiljö som är viktig för ett område. Jag anser att det inte är enbart kommunen som har ansvaret för utemiljön i stadskärnan så kom igen företagare.
Vi får väl finna modeller för att företagen ska kunna få sitt namn på den plats där man ställer en skulptur, det kan vara en del av en plats en rondell eller något annat och inget ska få hindra att vi prövar nya modeller för att företagen ska kunna bidra till att höja värdet av ett område om idag är en allmän plats. Ett förslag skulle kunna vara att trafikverket som har ansvar för de statliga vägarna kunde ställa några skulpturer i sina rondeller så att de ser mera trevliga ut än de gör idag och gärna upplysta för att kunna synas under den mörka årstiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.