Det byggs för lite bostäder i Sverige

 

Det byggs för lite bostäder i Sverige, orsaken är bristen på en långsiktigt hållbar bostadspolitik. Jag är själv orolig över att de nya reglerna för att få låna pengar gör att produktionen kommer att stanna upp för villabyggandet men även att rörligheten i bostadsbeståndet stannar av.
Hyresrätter kanske det byggs av kommunala bostadsbolag och andra större fastighetsägare som har ett gammalt bestånd och som har pengar i företagen så att man får låna av bankerna. Det var bra att Juholt tog upp bostadsfrågan i sitt sommartal men frågan är om det räcker med ett investeringsbidrag för studentbostäder och att vi ska ha blandade upplåtelseformer i bostadsområdena som också var ett förslag som vår ordinarie kongress slog fast.
Den nuvarande regeringen har inte heller sett till att de överklaganden som görs behandlas snabbt och vi har flertal ärenden i Umeå som bör kunna behandlas. Vi har även sett de långa handläggningsrutinerna som länsstyrelserna har för att hantera de överklaganden som görs i kommunerna och det är hemskt att Länsstyrelsen Norrbotten ska behöva 64 veckor för att hantera en överklagan av ett bygglov, staten måste skärpa sig och regeringen styr ju över länsstyrelserna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.