Travsporten i Umeå på väg kraftigt uppåt

 

Travet håller på att blomma ut i Umeå. I helgen blev det seger i finalen i silverdivisionen då El Sueco vann. Helgen före körde Jan Nor berg Robert Bergs Aleksej till seger i V75 och Akseli Latinern vann md Pihlajan Aaroni nordsvenskloppet och spurtslog Hallsta Lotus efter en perfekt styrning och samma helg vann även Ume ägda Youpie ett V75 lopp.
Idag vann Akseli Lahtinen fem lopp och visst var det bra och intressant att han valde Umeå som hemmabana när han ville utveckla sin verksamhet och från Travsällskapet har vi satsat på en total ombyggnad av banan och även byggt nytt stall liksom lite andra förändringar på stallbacken där det har varit viktigt att få aktiviteter på den.
Den känns bra för Umåker men det är klart att vi har ingenting emot att fler tränare flyttar hit eller att de tränare vi har kommer att utveckla sin verksamhet.
I den översiktsplan som ska upp till kommunfullmäktige på måndag har det också skaptas förutsättningar för vad som kallas hästnära boende vilket kan bli ett riktigt lyft för häst och travsporten i Umeå. Det är viktigt ur allergisynpunkt att det skaps områden där det är tillåtet med hästhållning. Hur det kommer att se ut mera i detalj måste dock klargöras

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.