Arbetsmiljöverket tänker helt fel.

 

Arbetsmiljöverket vet de dagens verklighet? Vi har i samtliga kommuner personal och lokalkostnader som de stora utgiftsposterna i våra budgetar för att kunna utföra den service och de uppgifter som vi ska göra för kommunmedborgarna. Vi vill ha så mycket pengar som möjligt för verksamheterna.
I dagens samhälle förändras arbetsmetoderna fortlöpande och datorer har gjort sitt intåg på arbetsplatserna i full skala och då behöver lokaler och arbetsplatser utformas annorlunda än förut. Bokhyllor fyllda med pärmar är på väg ut
Arbetet på ett kontor har också förändrats i grunden tack vare den nya tekniken och de som har ett kontor som sin arbetsplats sitter inte alltför ofta på ett kontor utan man rör sig på ett stort område inom kommunen och ute i verksamheterna. Det nya sättet att forma lokaler är också att man gör rum där man kan ha nödvändiga samtal med medarbetare eller andra.
Vad som gör en mycket bekymrad är den syn som staten har via arbetsmiljöverket på lokaler. Visserligen är det bara rekommendationer man har men det finns trots allt ingen rimlighet att varje anställd en arbetsplats på 25 kvm när det gott och väl räcker med 15 kvm .
Skulle man gå på deras rekommendationer så blir det mindre folk ute i verksamheterna och då uppstår de verkliga arbetsmiljöproblemen med mindre personal på många av våra arbetsplatser. Jag förstår inte Arbetsmiljöverket och rekommendationer om ett visst antal kvadratmeter utan hänsyn till hur arbetet bedrivs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.