SAAB ständigt i rubrikerna detta år.

SAAB ständigt i rubrikerna detta år. Att SAAB haft problem en längre tid är mer än väl känt. Hur Europa banken agerat har jag berört tidigaredå det fanns uppgifter om att regeringen varit med i ställningstagandet.

Om det nu är så hopplöst att företaget inte har chans att klara sig är det svårt att förstå att ägana stoppar in nya pengar varje månad och dessutom betalar lönerna och inte har någon produktion kanske beroende på att man inte får in matrial från underleverantörer. Det är lite mystiskt med företagets ägare och varför och hur de lyckats få fram pengar om det är dödsdömt. Varför får då inte den ryss som sagt sig vilja gå in i bolaget om han har pengar att göra det med. Ytterligare ett tecken på att marknadsekonomin inte fungerar

2 kommentarer

  1. Anders Öhberg

    Om detta är ett exempel på att marknadsekonomin inte fungerar vad är då alternativet? Har svårt att se att Umeå, eller ens kommunen, skulle klara sig bättre i ett samhälle där marknadsekonomin ersatts av något annat system.
    Anders

  2. Mia

    Är inte just SAAB ett bevis på att marknadsekonomi fungerar?
    OM inte stataten (spec sosse-regeringar) gått in med stödpaket/stödköp/etc så hade SAAB konkat för länge sedan. Nu har man skapat en marknad som inte finns och när sedan marknadens krafter får råda så säljs inga SAAB bilar & företaget går dåligt/i konkurs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.