Villka kommer att bli partiledare i V och. C

Villka kommer att bli partiledare i V och C. Två av de tre partier som idag ligger nära 4% spärren till riksdagsvaler ska inom ett halvår bytapartiledare med förhoppningen om en uppgång för partierna. Visst har partiledaren betydelse men kraftigt överdriven för ingen partiledare bestämmer själv politiken men för ut den politik som bestämts.

Hos centern handlar det om partiet ska gå ännu längre ut på högerskalan eller vara ett parti mera motmitten som förut. Hatt är den som tydligt vill lämna den extrema högervridningen som Maud vridit och vill bli allmänborglig medan Lööf snarare gå ännu längre högerut.

Hos vänsterpartiet är det många som tror att det blir Jonas Sjöstedt även om han saknar erfarenhet av att vara ledare i en grupp. I gårdagens Aftonblad skrev Magnus Utvik att nämnda Sjöstedt är omöjlig som ny partiledare utan att först bryta med kommunismen.

Hos V tar man dessutom till smutskastning då en av deras medlemmar kommunalrådet i Umeå inte ska få säga vad hon tycker för att hon har fått stort förtroende tidigare kongress.

De väljer självklart sina ledare men det är intressanaste tycker jag är om centern kommer att ta ytterligare kliv högerut och därmed helt lämna det gamla centern bakom sig som i alla fall hade regionalpolitik och välfärd på dagordningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.