Norrmejeriet gör förpackning till naturreservat men mjölkkunden måste också ta ansvar

 

Naturreservat för en mjölkförpackning. Norrmejerier har i en annonskampanj bett att vi ska göra Norrland till ett naturreservat för mjölkförpackningen Tetra Brik.
 
Det är sällan jag tar ställning för ett enskilt företag och deras kampanjer. I detta fall gör jag det av de miljöskäl som de har. Själv dricker jag inte mjölk men om vi vill att långsiktigt hållbart samhälle så måste man göra miljöval.
 
Det är en självklarhet att även en lekman som jag ser att Tetra Brick är miljövänligare, du rymmer mera mjölk vid transporter, lättare att återvinna än förpackningar innehållande plast.
 
Lika självklart är att den måste vara billigare, alla kostnader inräknat och då kan föreningen välja att ge våra Norrländska bönder bättre betalt och kunna säkra lokalt producerad mjölk eller att ha lägre pris.
 
Vi ska inte helt falla i händerna på utlandsägda livsmedelsproducenter som till exempel Arla är och det är vi konsumenter som ska välja väg om vi vill rädda miljön och ha öppna landskap med lokal produktion.
 
De gånger jag går ut och handlar törs inte jag komma hem med annat än Norrmejeriets produkter. Jag tycker även att handeln har ett ansvar att marknadsföra de miljövänligaste alternativen och även ta betalt för sämre miljöval
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.