Är det bara pengar man är ute efter?

Är det bara pengar man är ute efter? Ja den frågan måste man ställa sig när föreningar och andra aktörer diskuterar kulturhuvdstadsåret. Den bilden får jag när jag ser på TV,läser tidningar eller lyssnar på representanter från olika delar av samhället.

För mig är kulturhuvudstad så mycket merän att göra lite mera eller lite dyrare än förut. Vart finns den iver som brukar finnas i föreningslivet att marknadsföra allt det vardagliga arbetet somsker i föreningarna.

Vart håller den stora idrottsrörelsen hus där man tar tillfället i akt att visa Europa att man är en del i den Svenska folksjälen. Jag själv har inte hört ett enda ord vad alla de Svenska specialidrottsförbunden kan tänka sig göra eller Rikidrottsförbundet eller Sveriges olympiskakommite för att ta några exempel.

Samma fråga kan man också ställa till studieförbunden. Jag tycker det vore synd om dessa exempel inte tog ett centraltansvar för att visa att man är en stor del av den svenska kulturen och vill viss upp sig Det kan hända att jag slår in öppna dörrar eftersom jag inte ärinsatt i allt men det man hör är bara de som är ute efter mer pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.