Äldrevården och riskkapitalbolagen. Alliansen har ett ansvar

Äldrevården och riskkapitalbolagen. Vi har hört och fått se att riskkapitalbolag som Caremena har sin verksamhet i lågskatteländer. Det finnsäven avslöjanden om hur de i girighetens tecken gör avkall på kvaliten. Kanske är det så i ett riskkapitalbolag vad vet jag.

I går fick vi reda på ledningen på ett av deras äldreboende vägrade ta in extrapersonal för att vaka över en dement och döende man. Han sattes i TV rummet de sista timmarna sitt liv.

Det här uppdagades av en undersköterskeelev som hon praktiserade på. Det är självklart illa, oansvarigt och alla andra ord man kan använda och man frågar sig vad beror det på. Dålig ledning, dålig kompetens, dålig beställning. Köper man tjänster måste man kunna beställa vad man vill ha och följa uppdetta.

I den så kallade privatiseringsivern är jag övertygad om att det gjorts en hel del upphandlingar utan att man vet vad man vill ha bara för att haen annan utförare än kommunen. Självklart ska en ansvarig nämnd ha en beställning även av den egna verksamheten och följa upp den.

Jag tror ändå att det är pengabrist som är den största orsaken. Sedan alliansregeringen tillträdde har skattesänkningar och valfrihet varit överordnat kvalite och verksamheten.

Regeringen skyller ifrån sig och säger att aldrig har det funnits så mycket pengar och det är i och för sig rätt. Samtidigt har inte statsbidragenföljt med i den takt kostnaderna ökat, att det blivit fler äldre och fler äldre äldre, fler barn i grund och förskolan och man kompenserar inte heller kommunerna med de reformer man inför som den nya gymnasieskolan, det finns ytterligare saker som kommunerna ålagts men där inga pengar följt med.

Dessutom har man krävt att vi kommuner ska vara med att medfinansiera vägar och järnvägar.

Allt detta för att man ska kunna få fram pengar till de skattesänkningar
man genomfört. Många har får mer i skattesänkning än vad en personal i äldreomsorgen kostar ett helt år.Jag tror vi kommer att få fler fall om intekommunerna får mera pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.