Regeringspolitiken tar bort gods från järnvägen….

Regeringspolitiken tar bort gods från järnvägen. Man kan verkligen fundera över vad högerregeringen gör för järnvägstrafiken. Det känns som omman vill visa att järvägen inte behövs.

De krav de ställt på trafikverket gör att banavgifterna höjs. Då blir fraktkostnaderna  högre att godset förs över på bilar med mycket större miljöpåverkan. Cargo net har redan beslutat sig för att sluta köra i Sverige.

En annan effekt blir att allt som ska till och från Norrland blir så dyrt att företagen finner det olönsamt att vara för inte höjer man transportstödet.

Man höjer banavgifterna föratt klara driftkostnadsökningarna på järnvägen men far pengarna bara till järnvägen, jag tror inte det.

Däremot har man inte höjt skatterna för bilarnaså de som transporterar gods den vägen får inte samma kostnadsökning som järnvägen och miljön blir sämre och även vägarna då de slits mera med tung trafik.

Ska Anders Borg vara så full i fan att han vill ha mera biltrafik på våra vägar för då får han in mera skatter, samtidigt som han behöver mindre pengar till driften av järnvägen ock kan fortsätta sänka skatten för de som har det bäst ställt. Borg har än en gång duperat Svenskarna och kan fortsätta sin nedmontering av välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.