Kommunen gjorde rätt beträffande plåtslagaren….

Kommunen gjorde rätt beträffande plåtslagaren. Regeringen gav kommunen rätt på alla punkter då det gällde planeringen av kvarteret plåtslagaren. Regeringen upphävde länsstyrelsens beslut att upphäva detaljplanen. De synpunkter som länsstyrelsen hade gentemot kommunen då de upphävde detaljplanenvar fel.

Däremot så är det beklämmande att länsstyrelsen inte bemötte de privatpersoner som hade överklagar ärendet. En felaktig handläggning av länsstyrelsen är gjord ich fastighetsägaren har egentligen blivit lidande.

Detta är för mig alvarligt men samtidigt skönt att veta att vi har skött oss rättoch vi har tagit de hänsyn som vi ska göra när det gäller riksintresset men på grund av att Länsstyrelsen gjort fel så tar det ytterligare lite tid att bostadsbyggandet kan komma igång.

Snabb handläggning på länsstyrelsen om man får be så ärendet slutgiltigt kan avgöras nu när regeringen redan sagt att kommunen gjort rätt och tagit de hänsyn som behövs. Mina farhågor om länsstyrelsens önskan att sköta vad som ligger på kommunen har besannats.

Jag har även lärt mig att det finns i förarbetena till lagstiftningen om riksintressen har sagts att riksintressena inte får hindra stadsutveckling och näringslivsutveckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.