Ibland blir det blixthalka som i veckan….

Ibland blir det blixthalka som i veckan. När vädret slog om efter en snörik helg från 13 grader kallt till några plusgrader och regn blev detfruktansvärt halt och fordon stog stilla på grund av att det inte gick att köra.

Många ropade på sandbilar och de kom ut så småning om, men vid spnt väder hjälper sandningen inte alls möjligen lite. Rullar sanden eller grustet inte av så tinar det fort genom isen och så är det lika halt igen.

Vid den typen av halka finns det egentligen bara en enda åtgärd som hjälper och bli bestående någon dag och det är att salta vägbanan. Det här har bland annat Trafikverket som tidigare var Vägverket mycket väl.

Trots att de vet att det är den bästa och enda metoden vid den väderleken används den enbart på vissa Europavägar här uppe i norr och sällan på länsvägarna och aldrig på det kommunala vägnätet.

Nu är inte jag någon stor saltanhängare, men vet att när vi inte vill ha salt får vi finna oss i den situation som uppstår där bussar tvingas ställa in turer. Det är den avvägningen som har gjorts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.