Bostäder behövs även i framtiden.

Bostäder behövs även i framtiden. Just nu byggs det lite bostäder och villabyggandet har stannat av. Orsaken är att bankerna fått hårdare krav på sig och då krävs högre egeninsats.Det är få privatpersoner som har sparat ihop till den egeninsatsen och då behövs

Visst kan det vara befogat med högre egeninsats men de snabba svängningarna gör att det blir bostadsbrist i de kommuner där det finns tillväxt vilket är ett måste om världen och Sverigeska återhämta sig ekonomiskt.

Det finns andra problem och risker för banksystemet med den höga skuldbördan som de svenska hushållen har. I Sverige harstaten inte så stora skulder men de sammantagna skulderna är ett problem. Det kan finnas risk för en bostadsbubbla om arbetslösheten rusar i höjden ochdär vi inte har en A-kassa värt namnet

Eftersom det är problem att få i gång bostadsbyggade under denna period när systemen förändras och även nya bostadsbolag får problem måste det till åtgärder.

Jag är övertygad om att en sänkt byggmoms tillfälligt säg i minst 5 år skulle få igång ett högre bostadsbyggande och skulle dessutom ge bra sysselsättningseffekt och bostäder skulle byggas som folk har råd att hyra.

Mitt förslag är att byggmomsen sänks och för att inte försämra statens finanser så återställ resturangmomsen och låt den summan gå till att sänka momsen för hyreshus som är den boendeform som harde sämsta ekonomiska förutsättningarna och en sänkt byggmoms för hyreshus skulle ge en bättre neutralitet mellan de olika boendeformerna. Det är inte heller någon dålig boendeform att bo i hyreslägenhet, själv har jag gjort det i hela mitt liv och jag skäms inte heller för jag saknar en villa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.