Det blir inga regioner till år 2014. Slå ihop kommuner i stället

Det blir inga regioner till år 2014. Det känner jag mig helt säker och det finns inge större vilja hos mideraterna heller.

Sedan har det spretat åt alla håll med den inriktning som staten haft att man ska själva ute i landet bestämma hur man vill ha det. Staten ska göra som i andra länder peka med hela handen och det fanns en ansvarskommite som enhälligt lagt ett förslag som alla ville skulle gälla. Ny blev det inte så och vad gör man då.

Man tar ett litet omtag och börjar i en annan ända och den vägen har jag tidigare varit inne på i min blogg och det är att det behövs en kommunreform. Desmå kommunera kommer inte att klara av de åtaganden man har både ekonomiskt och kompetensmässigt.

Tala om att använda skattebetalarnas pengar fel för det här dyra upplägget betalas av andra kommuner via inkomstutjämningen och det går för till byråkrati och administration i stället för till de som har behov av samhällsservice som gamla, barn, sjuka för att ta några exempel.

Börjar man i rätt ände redan nu så får man fram till 2018 se hur regionbildningen ska se ut.

Jag såg att Göran Persson pudlat lite för det var ju han som initetade ansvarsutredningen som kom till resultatet om storregioner, men sominte hade uppdraget att titta på en kommunreform och visst finns det fog för att föra primärvården till kommunerna men jag är inte övertygad om att ett förstatligade av universitetssjuhusen är rätt väg för specialistsjukvården då det kan finnas andra lösningar.

Döremot tycker jag Göran Persson gjorde felsom hoppade av efter valet 2006, bara för att vi hade lyckats så bra med jobbpolitiken att vi hade mycket låg arbetslöshet, ordning i ekonomi i välfärdspolitiken men misslyckades tala om hur duktiga vi var. Vi ser hur det gått sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.