. Badhusplanerna mitt i stan de ligger fast.

.Badhusplanerna mitt i stan de ligger fast. Vi har en partiöverenskommelse om ett nytt badhus på kv. Nanna och med en äventyrsdel och en 50 metersbassäng. Att börja om ytterligare en gång till är inte aktuellt för vår del däremot ska vi se över innehållet när vi själva tar över ansvaret till kommunen.

Det var debatt i fullmäktige i dag då Veronica Kerr hade ställt en interpellation med anledning att vi följde den möjlighet som redan tidigare var inskriveti avtalet med Lerstenen om att ta över badet i kommunal regi. Hon hade också fått ytterligare information sedan hon ställt interpellationen

Det är många som far fram med osanningar som  media förstärker på olika sätt med sina vinklingar. Med att ta hand om badet själv fanns med i ursprungsavtalet och nu gör vi  det för att det blir mera ekonomiskt lönsamt.

Det har i stort sett försvunnit alla handelsutor som inte anses finnas behov sv sedan Ikea fattat beslut om Umeå och att i kv. Forsete utökas handelsytorna mycket.

Däremot byggs det  parkeringar där främst för att det försvinner  alla från kajen,  men det blir inte fler totalt i centrum och de som byggs byggs inte för badet utan för att staden förtätas. Länstyrelsens ord om ökad trafik stämmer inte för vi inför gröna friköp och på sikt ska arbetsplatsparkeringarna bort då luftproblemen uppstår när folk åker till och från jobbet.

Som sakt det ärfolk som far fram med osanningar i detta och inbillar sig att ett läge utsnför stan är bättre. Det finns inget bättre ställe att åka buss till för hamnar det på annan plats blir det extrakostnader för skolbad och flera som kör bil vilket ökar miljöbelastningen och ett badhus har inte så många besökare som folk tror, idag 100 000 på ett år och förhoppningen är 400 000 längre fram och det är bara runt 1000 besök per dag och det är bara en tredjedel av vad bibloteket har idag, och ingen säger att ett biblotek skapat en trafikinfarkt.

Nu ser vi över förutsättningarna om badinnehållet på nuvarande föreslagnaplats med en 50 meters bassäng , äventyrsbad, lite spa och parkeringar. Att börja om när det nästan är klart med detaljplan då är det osäkert om det blirbra. Vi har inte stjälpt några ansra planer tidigare med de som nu vill titta över är de sim klagat mest på att allt tar tid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.