Det kan väl inte vara riktigt sant att det blir en ny skatt på dubbdäck

Det kan väl inte vara riktigt sant. Kunde i går läsa att trafikverket vill lägga en skatt på dubbdäck och skälet skulle var de partiklar som blir vid dubbdäckskörning.

Skatt på dubbdäck förbättrar luftkvaliten utan att trafiksäkerheten och framkomligheten behöver försämras säger trafikverkets luftkvalitetssamordnare. Visst kan man hålla med om att luftkvaliten skulle förbättras men resten tror inte jag på alls.
 

Vi satsar ju mycket mycket stora pengar på trafiksäkerhet och lägga en  beskattning på dubbdäck är jag övertygad om försämrar trafiksäkerheten.

Det här är en expert på luftkvalite men visst borde det finnas experter på Trafikverket som vet och har sett att dubbdäck är bra både för framkomligheten och trafiksäkerheten. Vid vissa väglag tycker jag det är nästa omöjligt att köra utan dubbdäck.

Vi får väl följa detta men det är som tur riksdagen som beslutar om skatter och inte trafikverket. Nog måste man ha lite att fundera över när man kommer med sådana förslag. Ingen särskild skatt på dubbdäck det finns andra skatter som skulle ha mycket större effekt på miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.