Har det förekommit brott i Saudiaffären?…

Har det förekommit brott i Saudiaffären? För någon vecka sedan kom det via Ekot ut uppgifter om så kallad vapenaffär i Saudiarabien. Detta hade dessutom hanteras i den nämnd eller vad det hette som har hand om frågorna och där alla partier i riksdagen sitter med.

FOI har anmält detta till Justitsiekanslern för sekretess brott mot offentlighets och sekretesslagen. Det är väl rimligt att detta klarläggs in i minsta detalj för råder sekretess så ska det vara det. Visserligen blir Ekots Chef irriterad men självklart måste man kunna få reda på vilka eller vilken som lämnat ut hemliga handlingar.

Detta är ju bara ett område där handlingar är sekretessbelagda det finns inom socialtjänst, skola, kvinnor som fått skyddad identitet , sjukvård och på många andra ställen i det Svenska samhället.

Det skulle vara och är helt omöjligt att handlingar som är sekretessbelagda ska kunna lämnas ut. Skulle någon av riksdagsledamöterna som satt med när Saudiarabien affären var uppe är det allvarligt.

Det är ett hot mot demokratin om inte ledamöter som stiftar lagar kan hantera sekretessärenden. Väntar med spänning på vad JK säger och det borde vara en brottslig handling att läcka sekretessfrågor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.