Sveriges studenter har det svårt med ekonomin….

Sveriges studenter har svårt med ekonomin. Det är i och för sig inget nytt men är ett allvarligt problem som måste lösas om vi ska få fler att satsa på framtiden och skaffa sig en kvalificerad utbildning så att vårt land även i framtiden kan vara en riktig industrination fylld av nya inovationer.

Det är också runt 25% som jobbar extra för att få ekonomin att gå ihop. Av vilka skäl framgår inte eller om den studietakt de har är för låg så att de vill göra det, eller om de vill ha lite extra pengar att göra något speciellt, eller att de är rädda att skuldsätta sig eller om de jobbar extra för att överleva förtäljer inte sagan.

Det kan även vara så att det är unga som kommer från hem där ekonomin inte är den bästa och att de inte kan få hjälp från hemmet. Den omfördelningspolitik
som alliansen fört sedan den tillträdde har ju ökat klyftorna i samhället och självklart speglas detta även bland studenter.

Jag tycker att vi är på helt fel väg där vi inte har en regering som för en politik som försöker minska klasskillnaderna utan snarare bedriver en politik som gynnar de som redan har i stort sett allt ska få det ännu bättre.

Däremot är det svårt att se vart den nya utbildningspolitiken ska finnas som ska ta oss vidare in i framtiden. Det behövs en politik för välfärden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.