Det går åt rätt håll för oss”sossar”med rekordfart

Det går åt rätt håll för oss"sossar"med rekordfart. Det har varit mycket glädjande att se hur förtroendet sedan Stefan Löfven tillträdde som partiledare. Jag tror man kan säga att det är han som är orsaken för den politik som bedrivs den fastställdes i grunden på vår ordinarie kongress.

Mona Sahlin fick inte förtroende och i valet hamnade vi på 30,6 % och hon valde senare att avgå och Håkan Juholt tillträdde och efter en liten uppgång så rasade förtroendet för partiet till lite drygt 20 % Jag tillhör ju inte de som vill att partiet ska klassas i höger eller vänster utan vi ska vara ett brett parti som lockar väljare på detta där den röda tråden är jobben och välfärden.

I Umeå har vi flera val sagt att för oss går välfärd före skattesänkningar och det är mycket länge sedan allianspartierna tillsammans hade större andel av väljarna än vi. Jag glad att Löfven ställde upp som partiledare och nu tror jag på nya framgångar för Socialdemokraterna.

Idag kom nya siffror från Sifo som publicerats i Svenska Dagbladet och Göteborgsposten där vi ökar med 4,2 % till 33,7 vilket är nära på 3% bättre än i valet.

Moderaterna å sin sida hamnar nu på en lägre nivå än i valet 2010 då de hade 30 %. Nu backar de med 4,2 % sedan förra mätningen och hamnar på 28,7 % lägre än valresultatet.

Det har varit förvånande för mig att de haft så höga siffror för de har ju en helt misslyckad sysselsättnings och näringspolitik. Tryggheten har raserats i sjukförsäkringen liksom i A-kassan och de som redan har mer än de klarar sig har fått det ännu bättre.

När vi fått en partiledare som får förtroende ändras den politiska kartan. Nedan ser ni hur det ser ut för andra partier.
 

Miljöpartiet 10,3 minus 0,2%
Vänsterpartiet 6,1 ett litet minus
Folkpartiet 5,9 minus 0,6
Centerpartiet 4,9 minus 0,2
Kristdemokraterna 3,5 minus 0,3

Som ni ser så är det en förändring mellan S och M på hela 8,7 %. Men detta är inte ett val nu blir vi betydligt gladare och jobbar hårdare och vi jobbar för att göra Reinfeldt arbetslös som statsminister

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.