Svensk travsport står inför stora problem….

Svensk travsport står inför stora problem. För första gången på mycket länge minskar spelet på ATG. Minskningen är ganska stor men det är inte förvånande. Arbetslösheten är hög och oron i ekonomin kan vara orsaker.

Mindre spel ger också mindre intäkter till travbanorna och då blir det problem för travet och kostnaderna minska och de stora kostnaderna är självklart prispengar och driften av anläggningar och sport administration.

Det får som sagt konsekvenser över hela linjen från uppfödning , tränare med mera med mera. Överenskommelse med staten om skattenivåer har inte heller gett några mera pengar till sporten och skatterna är högre än i de flesta andra länderna.

Nu gäller det för travsverige att rätta mun efter matsäcken men många banor har även av olika skäl genomfört omfattande investeringar de senaste åren som måste betalas av.

Under de senaste åren har det dessutom tillkommit nya spelformer som gjort att spelet skett i stort sett hela dagarna med start med så kallat lunchtrav. Nu har spelet minskat kraftigt och ekonomin försämras och ska travsporten kunna gå vidare behövs nytänk för att få nya hästägare för hästarna har blivit billigare. Svårare tider är att vänta och nya grepp måste till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.