Regeringen tvingar folk till privata monopol….

Regeringen tvingar folk till privata monopol. Det är innebörden på en del platser i landet när de säljer ut bilprovningen.

Det är vansinne att tvinga folk till privata monopol. Man har ju möjligheten att kanske åka 10 mil till en annan bilprovning och då får Borg in bensinskatt men det är inte bra för miljön. Det kommer aldrig att finnas konkurrens inom
bilprovningen.

Det hemska är att ett statligt bolag lånar ut pengar till den som köper bolaget och dessutom är bolaget inte Svensk registrerat. Hur kan ett statligt bolag få låna ut pengar till privata bolag och under vilka villkor. Det här behöver granskas ur olika synpunkter men i vilket fall som helt en fråga för konkurensverket. Får alla företag som köper statliga låna och får även andra typer av företag nu låna av statliga bolag

Moderaterna har tidigare sålt till bolag där personer haft starka band med moderaterna och av någon anledning hemligstämplas delar av den här affären.

Aftonbladets ledarsida jämförde med vad som skedde efter kommunismens fall i Ryssland. Sedan bilprovningen avreglerades 2009 har det varit fritt fram att starta besiktning. Resultatet har blivit sämre service och högre priser. Det är få eller ens några bilprovningar som startat. Den gamla statliga bilprovningen han med att besikta alla bilar så det fanns inte brist på plats.

Det är tyst från de lokala alliansföreträdarna vad de tycker om privata monopol. Det är svårt för media att granska avtalen då de hemligstämplas så jag förväntar mig att det blir en fråga för KU att ta hand om.

Nog är det tid att man går till botten med detta. Det skulle inte förvåna om det finns kopplingar till de nya moderaterna även i detta fall som sjukhuset i Stockholm. På något sätt finansierar moderaterna sin verksamhet men det är också hemligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.