Pensionärerna har fått det betydligt sämre….

Pensionärerna har fått det betydligt sämre. Det beror framför allt på två saker, dels att bromsen i pensionssystemet slagit till då ekonomin gått dåligt, främst för aktierna. Den andra orsaken är att regeringen fört en politik som
missgynnat pensionärerna.

Bromsen i pensionssystemet drabbar inte alla individer men då drabbar den kommunerna. Det är de som har förmånsbestämda som inte drabbas utan då är det skattebetalarna bland annat i kommunerna. Vi kan samtidigt se att de som jobbar får en löneutveckling och mest trolig är den real.

Sedan så har de även fått det sämre på grund av den politik som regeringen för. Den största boven ligger på skattenivån där pensionärerna betalar mer i skatt för varje hundralapp de tjänar då jobbskatteavdraget inte är retroaktivt och trots att pensionen är uppskjuten lön.

Det är fel att de som har jobbat i hela sitt liv ska halka efter andra när de gått i pension. Inte nog med att pensionen är betydligt lägre än när man jobbade. Dessutom ska de betala högre skatt. Det är diskrimerande.

4 kommentarer

  1. LN

    Håller med dig. Men det visste vi om när Persson gjorde reformen på 90-talet: Då började jag planera för pensionen. Har jobbat hela mitt liv inte en sjukdag sedan jag började jobba 1968 ser att man inte ligger så dåligt till investerat strukturerat för en behaglig pension. Skyldig så man kan leva på arbetslöshets kassa
    eller försäkringskassans inkomster det har varit rättesnöret. Har skapat Villa fjällstuga Sommarstuga Båt
    mm. Skrattar åt Rainfelts ide om att jobba till man blir 75. Men det vill väl all politik för det är ju pengar det handlar om slippa dyra utgifter i åldringsvården.
    Hoppas man får vara frisk och kunna få njuta av ålder domen Få färdtjänst Rot och Rutavdrag Man läste sammhällknskap så man lärde sig vilka rättigheter man har efter skatten man betalat in.
    Hoppas på ett gott och lyckligt liv efter arbetetslivet.

  2. Fattiglappen men Stolt

    Ja tyvärr är det allt för sant. Varför ska vi som redan är drabbade drabbas ännu mera? Precis som du skriver så betalar vi mer i skatt än en som jobbar, trots det är något jag skulle vilja kunna men inte kan pga sjukdom. Man sparkar redan på vi som ligger ner.
    Tack för det regeringen! I många andra länder så får pensionärerna betala mindre eller ingen skatt alls emot arbetarna. Ska Högern försöka utrota oss eller…?
    Förlåt om jag låter bitter men jag har levt på sjukpension i 20 år och har det mer än sämst numera.
    Bra Lennart att du tar upp frågan för den MÅSTE upp till ytan för folk är inte medvetna om detta.

  3. Mittenväljare

    Hej Lennart

    Vill bara dela med mig av originalet av min insändare till papperstidningen inannan redigeringen av VK.

    ”Jobbskatteavdragen ger fler jobb och mer pengar i plånboken för låginkomsttagare”
    är rubriken på Edward Riedls inlägg under ordet fritt onsdagen den 11 juli.

    Jag vill haka på där Edward Riedl slutar, ”det skall helt enkelt löna sig att arbeta”.

    Sedan Edward Riedl och hans gelikar kom till regeringsmakten så har vi som arbetat hela vårt liv och nu lever på pension fått betala mer i skatt på våra inkomster än de som nu arbetar och sparar ihop till sina pensioner – det kan man väl inte kalla ”för att det skall löna sig att arbeta”?

    Varför skall jag som arbetat mer än halva mitt liv (nästan 50 år) betala mer i skatt på min uppskjutna lön (pensionen) än de som nu håller på att spara till pension nu?

    Mina skattepengar på min uppskjutna lön har med andra ord använts till de så kallade ”jobb – rot – rut – skatteavdragen” och andra avdrag som gynnat de som nu har det bäst i samhället!

    Riedls uppräkning av hur olika yrkesgrupper fått ”mer i plånboken” tyder på ett mycket dåligt samvete hos nämnde politiker – han är en traditionell HÖGERPOLITIKER och inte på något sätt någon nytänkare även om han är ”nysvensk”.

    Nej – till nästa väl behöver en ”återställare” av Svensk politik där skatter på olika typer av arbetsinkomster likställs – det vill säga att man måste likställa uppskjuten lön (pension) med nyintjänad lön!

    Jag och många av mina kamrater är less på politiker som Edward Riedl – Anders Ågren – Borg – Reinfeldt och andra högerpolitiker som bara tänker på ”sitt eget bästa” och struntar i ”de som byggde Sverige”.

    Jag vill bara avsluta med att jag inte är en vänstermänniska utan befinner mig i mitten av det så kallade politiska slagfältet – där jag nu känner mig synnerligen ensam i dessa tider av polarisering av det politiska rävspelet.

    Mittenväljare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.