OS är nu över för denna gång. I går avslutades…

OS är nu över för denna gång. I går avslutades OS i London och det är så mycket att det ät svårt att både smälta och följa med. Helt klart var det en underbar avslutning i går men det blev som väntat förlust i handbollsfinalen mot Frankrike.

Det finns dock en hel del bra prestationer och för mig är friidrotten nummer ett. Där kommer Mo Farahs dubbel 10 000 och 5 000 främst. David Rudiskas världsrekord på 800 där han gjorde allt helt själv från start till mål.Jessica Ennis sjukamp och Usain Bolts dubbel var också enormt liksom Kiprotich som lurade Kenyanera i maraton hann som alltid varit fart hållare men det var en riktig knall i spjut som vanns av Walcott från Trinidad. Man kan också se vilka talanger Jamacia har i sprint och man måste komma ihåg Michael Phelps simning och de akrobatiska gymnasterna.

När det gäller Sverige blev det nog lite sämre än väntat även om vi måste berömma handbollsgrabbarna för silvret liksom Lisa Norden i Triatlon och ett seglarguld i starbåt annars var det på många ställen sämre än väntat. Damfotbollen ut i kvarten. På kampsportena och brottningen händer det ingen ting i bara bök även om Lidberg fick sig en medalj,simningen var förföljd av skador Sara och Therese kunde inte göra sig full rättvisa herrsimmarna och bordtennisen för gamla utövare och Rolf Bengtsson fick sin häst skadad inför hoppfunalen

Dahlby gjorde det bra i lerduvor med ett silver Annars kändes det som floppar Emma Johansson på cykel långt ner i prislistan och kanotisterna hade stolpe ut Karonen orkade inte riktigt i roddfinalen men en knall var Torneus 4,a i längd och 1 cm från brons.

Det som känns lite knepigt är att det känns sim om domarna i de allra flesta sporterna har sina favoriter sim blir gynnade även om det var bra att man diskade spelarna i badminton för att de inte ville vinna. Nu är det att vänta på nästa OS sim är vinterspelen i Ryssland och då kommer förhoppningarna om nya guld och till nästa sommar OS hoppas jag man tar mod till sig och skickar fler yngre talanger så de får ut och lära sig hur det går till

En kommentar

  1. Pensionär

    Viasat har köpt rättigheterna och kommer att sända vinter-OS i Sotji 2014 och sommar-OS i Rio de Janeiro 2016.

    Jag har sett OS för sista gången i mitt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.