Regeringen åker runt och visar sin budget….

Regeringen åker runt och visar sin budget. Det har blivit ett märkligt sätt att presentera budgeten. Man väljer de orter där pengar delas ut. Media ställer upp och för ut regeringens budskap

När man synar hur det blivit med tidigare besked och så kallade satsningar har det långtifrån blivit som det varit tänkt.

Regeringens kultursatsning för att få långtidssjukskrivna och utförsäkrade i jobb har missat målet. Totalt skulle kulturarvslyftet ge 4 400 jobb under tre år, varav 1 200 i år.

Hittills har endast 57 fått jobb,
skriver Dagens Nyheter.
-Det här är ett riktigt magplask. Tyvärr, säger Karin Linder, ordförande för akademikerfacket DIK, till DN.

Tanken med projektet var att statliga museer, länsmuseer och bibliotek skulle anställa utförsäkrade.

Det här var det senaste exemplet i DN. Den så kallade inlandssatsningen har inte givit många jobb förutom de som jobbar med frågan. Vi vet att en satsning på kvarkentrafiken skulle vara bra för tillväxten men det känns som om satsningarna främst hamnar söderut

2 kommentarer

  1. Claes

    Hur många som sitter i regeringen kommer norr om Gävle efter att Maud slutade? Lite osäker men sist jag hörde något var det ingen.. Tro tusan att inga satsningar kommer om ingen för norra sveriges röst.. jag röstade inte på C och Maud, men jag tror hon före upp norra sverige på agendan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.