Regeringen för löntagarfientlig politik….

Regeringen för löntagarfientlig politik. Det finns få länder inom EU där anställningsskyddet är så dåligt som i Sverige. Till och med EU anser att den svenska lagstiftningen för de olika visstidsanställningarna är fel och har ålagt regeringen att åtgärda detta.

TCO anmälde Sverige för möjligheterna att stappla anställningar och att det strider mot EU rätten. EU kommissionen har slagit fast att TCO har rätt. Regeringen har myglat och dragit ut på detta i fem år, då det första de gjorde när de tillträdde var att försämra LAS.

Nu håller man på med ett förslag som är ute på remiss och kritiken är inte nådig från de 40 remissinstanserna. Huvudkritiken är att det är för lätt att kringgå max gränserna på 2 år för allmän visstidsanställning och lika lång tid för vikariat.

Det här visar att när EU säger att Sverige gör fel då rättar de inte till det men när de finns förslag riktade mot löntagarna då är de snabba att införa direktiven.

Regeringens agerande visar att vi har en regering som för en löntagarfientlig politik

En kommentar

  1. Anders Jacobsson

    Men Umeå Kommun verkar inte vara sen på att anamma dessa regler. Vet många, speciellt inom vård och omsorg. Som bara får förnyade vikariat hela tiden. Så ni kan ju börja med att ge löntagare inom kommunen, den där tryggheten du pratar om. / Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.