Vill bostadsministern ha energikrav i byggandet?…

Vill bostadsministern ha energikrav i byggandet? Det kanske är en berättigad fråga. Var för en tid sedan och studera ett bostadsprojekt där passiv hus varit ledstjärnan från planering till produktion och färdiga lägenheter.

De som deltagit i den processen från start till mål talar självklart positivt om det de själva gjort och att det löser alla problem så jag ska inte ta upp vad jag tycker var bra och vad jag inte tror på. Enligt min uppfattning ska man veta att man gör rätt då ett hus borde leva minst i 100 år.

Däremot måste jag hålla med om vad en av de arkitekter och konstruktörer sa under den dag vi såg på projektet. De tyckte det var mycket märkligt att inte bostadsministern vill ta fram energikrav i bostadsbyggandet och sa mer eller mindre att han tyckte det var viktigare för honom hur det går för småhusfabrikerna.

Jag tillhör de som tycker att det finns för mycket detaljregler som talar om att det ska finnas hatthyllor som ett exempel. Däremot håller jag med att det borde finnas regler för hur mycket energi som byggnaden förbrukar som driftsenergi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.