Börjar det finnas sprickor i alliansen ?…

Börjar det finnas sprickor i alliansen ? Reinfeldt lanserade att alliansen skulle lansera en gemensam ideplattform som skulle innehålla gemensamma bärande värderingar, principer, och ideologiska tankegods.

Göran Hägglund ratar förslaget och tycket att det är ett feltänk
och vill inte vara med om något sånt som handlar om värderingar och idéer. När Maud tog sitt iniativ att bilda alliansen så var det den gemensamma valplattformen som var grunden. Nu vill inte Hägglund vara med om detta och det förvånar inte för KD har då inte blivit större under alliansen och det har inte centern heller medan där skiljer sig C för där vill Lööf ha en omstart.

Vid förra valet fanns också en så kallad röd grön allians och på det greppet tappade vi många väljare. Jag har tyckt att om man gör upp politikens innehåll före valet då har det varit lika bra att slå ihop partierna för väljaren har då bara valet mellan allianserna och nu vet att jag tyckt att det har varit en väg mot ett tvåpartisystem vilket jag ogillat. Vi hör ju ständigt de borgliga i huvudsak säga att alliansen vill göra olika saker och så gör man även lokalt.

Vi får med spänning följa vad som händer i framtiden och se hur allians kommer att knaka i sina fogar

4 kommentarer

  1. Magnus E

    Jag tycker att de ska vara som förr, jag vill att varje parti står på sina egna ben och för sin politik.
    Sluta upp med all den här blockpolitiken och våga stå för sig själva.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Låt varje parti presentera sin politik och utforma sedan regerandet efter folkviljan. Centern verkar ju vara på väg ut ur alliansen, om man lyssnar till dom olika föreningarna. Göran Hägglund vill inte vara med om några gemensamma värderingar och Folkpartiet knorrar. Man orkar inte längre hålla ihop utåt utan motsättning efter motsättning kommer i dagen mer och mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.