Tack Anders Ågren för att du ställde upp på vårt förslag om överskott till 100 %

Nu är du ute och cyklar Anders Ågren eller då har du något annat fel. Du skriver i din blogg att ni fick framgångar när vi la ut medeln från överskotten. Rätt ska vara rätt ni följde S och V,s förslag till 100 %.

Det förslag som jag la som vi och vänstern varit överens om köpte ni med hull och hår och det är jag glad för. Den minnesgode har dessutom hört att jag vid två fullmäktige sagt att vi skulle satsa på fastighetsunderhåll och att lärarlönerna skulle kompenseras full ut. Jag är ändå glad för att ni köpte vårt förslag och vad ni ville göraföre dagens sammanträde fanns i en blogg som du Ågren lagt ut tidigare.

Jag hade också i förtroende före dagens sammaträde berättat för dig hur vi skulle göra. Däremot ser jag ju att det finns en spricka i alliansen om hur pengarna från AFA skulle läggas ut då KD inte står bakom ett förslag ett förslag som ser ut som ettt diktat från Anders Sellström.

Viktigt var även att förutom de pengar som presenteras så har vi satt av allt annat överskott till en reserv då vi tappar mycket intäkter nästa år. Skatterna blir 25 miljoner mindre, alliansregeringen har höjt fastighetsskatten för vattenkraft då får vi ytterligare 30 miljoner mindre och priset på el har sjunkit så då blir det ännu 13 miljoner mindre och det finns en risk att inte hemsjukvården är fullt finansierat totalt är det 75 miljoner

 

Totalt ca 75 miljoner och när vi tittar fram till 2014 och 2015 så ser vi att det finns inget utrymme för skattesänkningar då intäktsförändringarna på den budget som ligger 2014 är på minus159 miljoner och 2015 är minuset ca 300 miljoner kronor då vi det året tappar 68 miljoner som ska föras till lågskattekommunerna runt Stockholm som är M styrda.

 

Det blir tufft med budget i framtiden det lovar jag och som jag sagt finns inget utrymme för skattesänkningar

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.