Sverigedemokraterna ( SD ) försöker se anständiga ut

Sverigedemokraterna ( SD ) försöker se rena ut. De uteslöt 12 personer på en extra partistyrelse i går. Däribland Patrik Ehn, som är gruppledare i Västra Götaland regionen. De uteslöts med motivet om den nolltoletolerans mot rasism som partiet infört.

Nog är det svårt att se skillnaden mellan rasism och främlingsfientlighet och hur många som då kommer att vara kvar. intressant att se vad som händer då Ehn stöds av 12 av 13 regionpolitiker.

Beslutet grundar sig i Ehns nazistiska bakgrund och olika uttalanden han gjort på nätet och i sociala medier. Söder säger att Ehn har kontakter extremistiska partier, till exempel NPD i Tyskland.

Patrik Ehn förnekar dessa kontakter och säger att det är felaktigt. Däremot tycker han att det finns en angivarkultur inom partiet.

Det är många både riksdagsmän och talespersoner som blivit uteslutna. Det är ett märkligt parti där man sätter folk på höga poster och utesluter dem efter tre år. Vad jag tycker är märkligt att ett parti med den ideologi de står för kan få så stort förtroende bland väljarna i oppinionsundersökningarna . Det håller på att finnas många partier på högerkanten.

En kommentar

  1. Lars

    SDs röster är till största delen proteströster från personer som vill visa andra partier vad man tycker. Detta borde ju SDs ledning förstå och inte klanta till det som man gjort. Jag var medlem men sade upp mitt medlemskap och tänker ge Svenskarnas Parti mitt stöd som protest mot SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.