Det finns en orsak till att inte Reinfeldt ger Billström ”kicken”

Det finns en orsak till att Billström inte går. Att han inte får sparken beror säkert på att det skulle kasta ännu en skugga på Reinfeldts rekryteringsförmåga: Man kan inte med bästa vilja påstå att han lyckats med sina egna moderata rekryteringarna till statsråd. Det skulle ha betraktats som fjasko om det varit en socialdemokrat som gjort så, men då faller ödets lotter i media.

Spåren efter Maria Borelius, Cecilia Stegö-Chiló, Mikael Odenberg, Sven Otto Littorin, Sten Tolgfors och Christina Husmark-Pehrson förskräcker. Ni ser vilket hop som fått gå och det är ju ett stark bevis på hur Reinfeldts ledaregenskaper fungerat men ändå har man lyckats dupera media och svenska folket att han är en ledare som ger förtroende.

Den viktigaste uppgiften en ledare har är att rekrytera bra kollegor och medarbetare. Det är så många som 6 av de moderata ministrarna som fått sluta efter lite olika tider och en del till och med efter några dagar.

9 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Jag undrar mest hur rekryteringen av Juholt gick till, den var inte lyckad …

    Varför gör ni inte er av med de abnsvariga för den bottenrekryteringen …

  2. Johan

    Lennart! Glöm inte heller integrationsministern som valde att säga upp sig av olika anledningar.

  3. Isak

    Reinfeldt kan inte sparka Billström, för halva Moderata
    partiet har samma uppfattning som Billström.

  4. LENNART HOLMLUND

    Svar till Jonny Disenfeldt (2013-03-20 18:55)
    Det var ju en valberedning som la ett förslag till extra kongressen och jag tror alla är utbytta i den , möjligen är en kvar. Problemet var också att kongressen röstade på honom och det fans inget annat förslag. Det var pinsamt men jag tar inte åt mig för jag tyckte det var fel att utse honom

  5. LENNART HOLMLUND

    Svar till Lasse-W (2013-03-20 13:10)
    När det blir Slite av regering går alla. Moderaterna har haft fler som slutat än de andra, Lejonborg och Saboni från Fp och Maud Olofsson från C men Olofsson och Lejonborg slutade som partiledare

  6. Franck

    Men det är väl ändå bara bra om ministrar (och andra styrande) byts ut efter en viss tid. Alla har ett bäst före. Så den som (hamnat) att sparka flest ministrar kanske borde ses som vinnare ändå. Ingen vill leva i nåt Putin-Berlusconiland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.