Hur är det med läskunnigheten i Yttersjö med…

Hur är det med läskunnigheten i Yttersjö med omnejd? . Den frågan ställer jag mig efter ett besök där i fredags eftermiddag då jag hämtade min fru som varit barnvakt där under dagen. Barnets hem var mitt emot kyrkans hus.

När man svänger in mot Innersjö vid fyrvägskorsningen på Gräsmyrsvägen står det klart och tydligt att det är 50 km hastighet som gäller. I fredags mellan 16-17 satt jag i solen ute på gräsmattan och jag lovar att det var inte många som hade läst eller brydde sig om 50 skyltarna. Jag är helt säker på att långt ifrån hälften höll rätt fart och är lika säker på att många hade tappat körkortet om det varit kontroll.

Den vägen är ingen genomfartsväg utan de första som kör är från någon av byarna runt om kring och därför rubriken. Hastighetsbegränsningen där är satt upp av trafiksäkerhetsskäl och vägen är inte heller speciellt bred. För många har det inte funnits en chans att stanna om det blivit ett möte och ett barn cyklat efter vägkanten eller på annat sätt kommit ut på vägen.

Det är även svårt att förstå där säkert många själva har barn. Att riskera att köra på en grannes barn kan inte vara speciellt upplyftande. Man kan fråga sig också om inte polisen i bland borde ha kontroller på andra platser än efter det stora vägarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.