Vi vill satsa på speciella studentjobb

. Vi vill satsa på speciella studentjobb. Vi i det här fallet är Socialdemokraterna som vill underlätta för företagen att anställa studenter på deltid under deras utbildningstid. Det här kommer att finnas i vår höstbudget.

Många små och medelstora företag skulle behöva en närmare knytning till universitetsvärlden samtidigt som det finns många studenter som behöver en yrkeserfarenhet med anknytning till studierna, det har Magdalena Andersson vår finansministerkandidat sagt. I Danmark har det funnits ett system med studentmedarbetare i många år

2 kommentarer

  1. Johan

    Vore det inte bättre att försöka lyfta upp studenternas medborgarstatus till åt minstone samma nivå som A-lagarna på vasaplan?
    Jag kan för mitt liv inte förstå varför man som student inte har rätt till existensminimum.
    Studiemedlen har varit i stort sett oförändrade i 20-25 års tid. det är bedrövligt. Man ska inte behöva jobba på sidan om studierna för att överleva. Om man tvingas jobba under studietiden drabbas studierna mycket negativt då det är ett heltidsjobb att vara student. Om det inte är ett heltidsjobb så är det något fel på utbildningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.