Välfärden monteras ned steg för steg dag…

Välfärden monteras ned steg för steg dag för dag. Det har pågått hela tiden sedan vi fick alliansregeringen 2006. Inte konstigt alls då man satsat på skattesänkningar i stället för på välfärden. Många håller på att ha sett vad som händer

Väljarna tycker att det har blivit sämre i Sverige sedan valet 2010 på områden som har med välfärd att göra, visar en mätning som opinionsundersök ningsföretaget Novus gjort för SVT.

När det gäller sjukvården tycker 60 procent att det blivit sämre eller mycket sämre. Andelen är lika stor när det gäller de sociala skyddsnäten (t.ex. a-kassa och socialbidrag). När det gäller skolan anser 57 procent att det blivit sämre eller mycket sämre.

Även bland moderatsympatisörer är det fler som anser att det blivit sämre än som tycker att det blivit bättre. Däremot är det konstigt att man måste göra undersökningar på detta för att en del moderater ska inse att välfärden blir inte bättre om man tar bort pengar

Vi har ju ständigt fått olika typer av rapporter där det finns problem och ett är kommuner och landstingens ekonomi, äldreomsorgen , skolresultaten blir sämre och sämre och det finns konkurser i friskolorna och ingen har väl kunnat undgå att höra rapporterna från sjukvården men trots detta kommer inga nya pengar till kommuner och landsting

7 kommentarer

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      trafiken är inte alls privatiserad i Umeå. Den betalas fortfarande av skattebetalarna och skattebetalarna fick mycket mera trafik sedan vi upphandlade. När man privatiserar du går inte samhället in med pengar

  1. G E Abrahamsson

    Jag har försökt och se objektivt på det hela, men än hur jag vrider och vänder på det ser jag ju att Reinfeldts politik bara leder i en riktning. Psykiska sjukdomar ökar markant, människor som redan har det svårt får det ännu sämre. Allting ska sparas in på det som i annat fall skulle ge fler arbeten. Skattesänkningar är deras bäska medicin. En med föräldrapenning förlorar ca: 2000 kr/mån genom högre skatt. Hur länge tänker svenska folket inse att regeringen bluffar. Jag anser de är inkompetenta inneha regeringsmakten. Vi kunde lika gärna ha ett kungadöme, liknande det på 10-talet.

  2. Bertil

    Sannigen är väl att om inte Holmlund ”privatiserat ”lokaltrafiken så hade man brutit mot konkurenslagen.
    I Skellefteå har Skellefteåbuss skött lokaltrafiken, nu får de enligt reglerna inte bedriva den.
    Så Sign Bergis ta rätt på faktis förhållanden innan du skyller felaktigt på Holmlund.

    Det är enkelt sammanfatta sittande regims politik sedan 2006.
    Reinfeldt har inte i en enda mening sagt något positivt eller ens velat möta eller bemöta sjuka, arbetslösa.
    Han försämrade direkt för dessa med minst 30% sedan har deras ersättningar inte ens
    kompenserats för inflation .
    Det är enligt den retorik som reinfeldt håller på med där han säger att sossarna tänker höja skatterna med 30 miljarder.
    Med samma retorik har reinfeldt höjt skatterna för sjuka, arbetslösa med över 400 miljarder.
    Detta kan man tydligt se i arbetsgivaravgiftens sociala del där allt mer betalas till allmän löneavgift och allt mindre till sociala försäkringar som sjuka arbetslösa inbetalat till i väldigt många fall.

    Kort sagt man tar från de sociala avgiftern överför det till allmän löneavgift som sedan blir de jobbskatteavdrag som de med välordnat liv får rakt i fickan.

    För att de mest välbärgade ska kunna få ännu mer nytta av detta jobbskatteavdrag har man förhindrat bygga bostäder vilet i sin tur betyder att främst unga håller på skapa en lånebubbla som kommer rasera även deras liv.
    Sedan 2006 har den låneskulden ökat med 70%

    Kort sagt Reinfeldt håller på köra Sverige i botten medvetet, han vill medvetet skapa kaos för att som slutmål få bort skatter låta allt bli privatiserat. Av detta lär enorma mängder människoliv skördas när svält och lidande blir följden.

  3. Bertil

    G E Abrahamsson
    16 september, 2013 kl 12:19 skriver.
    ”Reinfeldts politik bara leder i en riktning. Psykiska sjukdomar ökar markant, människor som redan har det svårt får det ännu sämre. ”

    Om folk inte är psykiskt sjuka så benäms t.o.m arbetslösa som pyskiskt sjuka.
    I dag finns massor av arbetsrehabiliterande sysselsättningar.

    Ja man sysselsätter folk med jobb men betalar inte lön.FAS-3 är en variant men flera varianter finns.
    D.v.s Det har blivit så att blir du arbetslös så riskerar du hamna i Kommunala eller privata verksamheter som kallas psylkisk arbetsrehabiliterande. Reinfeldt delar ut av staten för att ge till anorndarna 5000kr/ mån för varje man lyckas tvinga in i sådant där.,
    Där kan tillverkas samma saker som förr tillverkades i fabriker där avtalsenliga löner betalades.

    EX: http://www.skelleftea.se/solkraft

    http://www.skelleftea.se/default.aspx?id=127004

    Hur kan samhället ha blivit så. ? Jag begriper det inte.
    Fortsätter detta så kommer samhället hagla av jobb där bidrag är lönen gärna socialbidrag.
    Sedan för en klick gäller andra villkor där fallskärmar bonusar o.s.v betalas.
    Dessa vill inte betala skatt utan skatt kommer bli en angelägenhet enbart för
    alla dessa grupper som vi idag benämner som svaga eller utanförskap. Eller lågt avlönade.

    För mig är det en fullkomligt absurd situation när jag ser den utvecklingen som skett.
    Varför har det blivit så här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.