Föräldrar är missnöjda med med barngrupperna

Föräldrar är missnöjda med med barngrupperna. Ja det är en undersökning som visar att föräldrar är missnöjda med barngruppernas storlek i både förskolan och i fritidshemmen.

På fritids är det i snitt 40 elever per grupp och det är en ökning på sju elever på fem år. Det är egentligen den tid vi haft Borg och Reinfeldt som finans resp. statsminister. Det har varit viktigare med skattesänkningar än välfärd och det är barnen som fått sitta mellan. Alliansen har svikt fritids säger lärarförbundet

”Alliansen har svikit barnen på fritids”, säger förbundets ordförande Eva- Lis Sirén i ett pressmeddelande.
Skolinspektionen påpekar att många barn inte kan dra sig undan stojet och att det förekommer att två personer ska räcka till 80 barn

Det här är ytterligare ett exempel på att alliansen steg för steg och dag för dag monterar ned välfärden. Kommunerna har inte fått tillräckligt med pengar till välfärden medan staten sänkt skatterna och mest för de som har det bäst ställt

2 kommentarer

  1. Markus

    Hur var det nu – är det kommunernas ansvar att sköta skola och barnomsorg eller är det statens ansvar? Har kommunen möjlighet att höja och sänka kommunalskatten utifrån de behov som finns? Det verkar onekligen som att ni skjuter ansvaret ifrån er… Ni har alla instrument för att se till att barnomsorgen fungerar bra; saknas pengar så kan ni höja skatten eller prioritera ned annat som kostar pengar. Att skylla på regeringen är bara löjligt.

  2. Krister

    Jag tror att du behöver läsa på bättre innan du uttalar dig Lennart. Följande är fakta, och jag håller mig till samma undersökning som du hänvisar till:
    En majoritet (67%)av föräldrarna är NÖJDA med förskola fritids. Nu känner vi ju till hur du och ditt parti behandlar (för er) obehagliga situationer där majoriteten ställer sig på motsatt sida, så det är väl knappast att tro att du bryr dig den här gången heller.
    Vidare hänvisar du till att det är i snitt 40 elever per grupp. Men läser du hela undersökningen så bör du ha klart för dig att det INTE innebär att det är 40 elever per vuxen. Den siffran är något helt annat.
    När det gäller antalet barn på dagis ligger snittet på 17 barn per grupp. Även här gäller att det är just per grupp, INTE per förskollärare. Läs på, läs rätt, Lennart.
    Vi är alldeles överens du och jag, att det är oerhört viktigt att hålla ner antalet barn/elever per lärare både i förskola, på fritids och också i den allmänna skolan. Och det är här just du kommer in i bilden, herr Kommunalråd. Det är nämligen DITT jobb att se till att detta lyckas, du ska inte skylla på andra. Prioritera de pengar du har till ditt förfogande och lägg prestigen åt sidan. Skippa det oerhört dyra badhuset i city, där ingen mer än en handfull politiker vill ha det, och satsa pengarna på våra förskolor/skolor i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.