Vad sysslar Fredrik Reinfeldt med egentligen

Vad sysslar Fredrik Reinfeldt med egentligen. Nu tänker inte jag på att han ombildar regeringen och tar in en aktiv abortmotståndare som varit aktiv i Livets ord utan på hans sätt att resonera.

Det är helt obegripligt att han kallar satsningar på välfärd som bidragspolitik. Det sa han när han debatterade med Stefan Löfven i måndags när han blev trängd. Jag tycker inte det är bidragspolitik att satsa på skolan och se till att folk får jobb.

Jag tycker det är bidragspolitik att subventionera RUT och resturangmoms. Nu igen är det sänkt skatt igen som ska rädda jobben som det inte gjort tidigare och inte kommer att göra denna gång heller. Det är mycket länge sedan det kom
något som skapat nya jobb. Det finns enorma problem i den offentliga sektorn i sjukvården, i skolan i äldrevården och det är säkert att satsningar i på välfärd ger fler jobb än skattesänkningar.

Man blir faktiskt full i skratt när man hör att man skryter om att man ska se till att avgiften till A-kassan för vissa ska sänkas och att det är en reform då man först har förstört hela arbetslöshetsförsäkringen.

Reinfeldt säger att satsningar på en bättre skola, fler i jobb är bidragspolitik visar på att han är i obalans. Han byter arbetsmarknadsminister för att den politiken har varit helt misslyckad och det spelar igen roll hur arbetsmarknadspolitiken ser ut då det finns inga jobb som den politiken ska se till att det finns folk till.

Jobbskatteavdragen hår främst till ökad konsumtion och man köper produkter som tillverkas främst i Asien. Tänk att det finns inte ett ord om näringspolitiken i en budget. Det är när produktionen ökar i Sverige som det skapas jobb. Vi har massarbetslöshet i landet och det är värst för våra ungdomar och jag har så svårt att se att det är bidragspolitik när man för en politik där unga människor ska komma i jobb när han själv har lagt många förslag som verkligen är bidragspolitik .