Jag förstår inte glädjen över budgeten

Jag förstår inte glädjen över budgeten. De regionala och lokala alliansföreträdarna uttrycker en glädje över budgeten. Jag har svårt eller mycket svårt att se vad de har att glädjas åt.

Vi har en rekordhög arbetslöshet som värst för de framtida generationen, våra unga. Det finns ingen näringspolitik som ska se till att fler jobb skapas. Snarare leder skattesänkningarna till ganska stora nedskärningar i offentlig sektor som i sin tur spär på arbetslösheten och urholkar välfärden.

Det är i och för sig ingen nyhet att alliansens företrädare blir budbärare men varför i hela friden törs man inte vara kritisk mot en budget som slår så hårt mot Norrland och jobben. Jag såg att ministern var glad över att beslut tagits i budget om kostnadsutjämningen som ger oss ökade kostnader för kollektivtrafiken med 60 miljoner men som samtidigt kompenserar några rika moderatstyrda lågskattekommuner med en miljard.

En budget som inte ger nya jobb där välfärden fortsätter att urholkas och där skolans resultat kommer att fortsätta att försämras det är inget att skryta över. Reinfeldt är trött och less och det håller även väljarna i Stockholm på att upptäcka. De nya moderaterna har åldrats mycket snabbt

En kommentar

  1. lf

    Ja,så kom han då mästarnas mästare (Anders Borg) .För att riktigt ge effekt åt budgeten så hade han en papperskopia med sig istället för en CDskiva,han orkade nästan inte lyfta papperen på bordet. Löjligt.
    Hans huvudbudskap var att sänka skatten och för de som har det bäst och de får ju mest.Inte med ett ord talade han om de sämst ställda. Men nu har medelklassen börjat tänka efter.Vi som inte har råd att skicka barnen på privatskolor, vi måste väl se till så att den kommunala skolan får resurser som kommer barnen till gagn.
    Vi har även gamla föräldrar som behöver en bra vård.
    Jag tror att det går upp för fler och fler att vi måste ha en sammanhållen välfärd där plånboken inte får styra.
    Vi måste se till att det solidariska samhället återupprättas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.