Regeringen slaktar sina insatser för företagshälsovård

Regeringen slaktar företagshälsovården. Det är det som är sanningen. Tar man bort 330 miljoner av 360 så är det en slakt. Det visar också på att man inte ser fööretagshälsovården som viktig och om inte regeringen gör det varför ska företagen göra det ? Man kan ju undra över om de 30 som är kvar ska användas till lön eller arvoden av några personer som fått gå.

Sjukskrivningarna är för höga och det finns inga pengar för bättre åtgärder i arbetsmiljön och inte heller åt alla som faller mellan stolarna i de system som tagit död på tryggheten på arbetsplatser. Det har i varit bättre att satsa på företagshälsovården och en fungerande företagshälsovård minskar lidande för anställda, sparar pengar åt sjukvården.

För alliansen går skattesänkningar före välfärd än en gång

8 kommentarer

  1. Bergis

    Sagt av en politiker som valde att privatisera lokaltrafiken så tryggheten och arbetsmiljön för chaufförerna försvann. Bara för att man ville spara några miljoner.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Du ljuger, du ljuger för ingenting är privatiserat så länge skattebetalarna betalar och det gör man i kollktivtrafiken. När vi la ut det på anbud fick mera trafik för samma pengar tack vare att vi inte behövde hålla en stor överbyggnad. Man sparar inte några pengar man fick mera trafik för att man tog bort överbyggnaden. Är jag inte fel ute jobbar de kommunala bolagen och de privata efter samma kollektivavtal. Så det är dag att du en gång för alla talar sanning

  2. Arne Knudsen

    Du har rätt i mångt o mycket! men hur kommer det sig att du går vä på att använda pengar vi inte har ?som du garanterat vet.är ”kranskomunerna” ute i missär. vad skulle det hjälpa om TEX. Nordmalings kommun blev inlämmat i Umeå ?Vi har problem med skola,äldrevård,samt sociala problem.vad är ditt råd?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det har inte med min blogg om företagshälsovård att göra men jag svarar ändå. Jag har bloggat och skrivit att jag tror att det behövs en kommmunreform som skulle ge nmera till verksamhet och mindre till överbyggnad. Jag tor även en regionbildning skulle ge samma sak till sjukvården, dvs mera pengar

  3. Sixten jonsson

    Du som kommenterar allt dagsaktuellt kan väl ge ett yttrande om det som händer i USA .Skulle det vara möjligt i Sverige att stänga det offentliga och skicka hem personal på obetald semester med omedelbar verkan?

  4. Carl Schad

    Hejsan Lennart Holmlund.

    Du har rätt.De olika yrkesgrupperna inom Företagshälsovården bidrar genom sitt arbete till att upptäcka, förebygga och minimera ohälsoeffekter och arbetsmiljörisker.Till Företagshälsovårdens arbetsuppgifter hör att kunna identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa för patienter som skall slussa ut i arbetslivet igen. Det finns ett samband mellan olika psykosociala faktorer i arbetsmiljön, anställdas hälsa och produktionsbortfall. I varje verksamhet behöver man både förebygga ohälsa och rehabilitera den som har drabbats av den för att komma tillbaka till arbetslivet igen. Så var budskapet Alliansens arbetslinje med det gäller tydligen inte idag.

    Denna centrala roll i Statsminister Fredrik Reinfeldts arbetslinje har Alliansen nu brutit som innebär att korttids-och långtidssjukskrivningar enbart ökar.Tystnaden är total inom Alliansregeringen.

    Ingen i Alliansregeringen kan förklara vad Företagshälsovårdens nedläggning skall leda till! Ingen i Alliansregeringen kan förklara vad sysselsättningsfasen FAS 3 skall leda till! Ingen i Alliansregeringen kan förklara vad sjukvårds-omsorgs-och vårdkrisen leder till! Ingen i Alliansregeringen kan förklara bidragsmiljarderna till de rika besuttna skall leda till! Vem kom egentligen på detta hundramiljardsbidragsprojekt till de rika besuttna?

    Svaret är;vår sittande borgerliga regering som sjunker djupare och djupare. Om man vill se ytterligare mörkare Alliansframtid,visar M,C,KD och FP inte någon större vilja till förändring.

    mvh

    Carl Schad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.