Socialbidragen har ökat i kommunerna

Socialbidragen har ökat i kommunerna

Socialbidragen har ökat i kommunerna. Det är en följd av regeringens politik. Det skulle ha behövts atgärder för att minska arbetslöshete. Det skulle ha behövts åtgärder för att utbilda till de lediga jobb som ändå finns. Socialbidragen har också ökat för att både sjuk och arbetslöshetsförsäkringen har förstörts. Kommunerna har inte kompeserats för detta

6 kommentarer

  1. G E Abrahamsson

    Det är bra du redovisar lite fakta. Då ser vi ju varifrån pengarna tas som de skryter över när de kan ge åt de som redan har. Skolan exempelvis. Har den blivit bättre trots de många turerna? Ja lärarna har möjlighet till 10 000 extra/mån om det läser upp sig, ett fåtal. Men var det inte skolan totalt som skulle bli bättre? Det är näst intill bluff och båg man kör med, för att det ska låta bra till alla, men bara ett fåtal får det bättre med den här regeringen, de som redan har. Kommuner som hade det besvärligt innan går ju på knäna nu och det visar ju din senaste faktastatistik. Budgetunderskottet som växer, upplåningen är meningen för att göra det svårt för den som tar över. Du vet de är både sluga och listiga de här satarna. Då har man något klaga på för nästa regeringen för att sedan försöka vinna tillbaka makten igen 2018. De bryr sig inte om svenska folket, den större mängden, de är de själva och deras gelikar de gynnar.

  2. Neo

    Fattighjälpen/socialbidragen/försörjningsstödet borde avskaffats för länge sedan och ersatts med en gemensam grundersättning som ges till alla som inte kan försörja sig själva, inklusive studenter, plus en behovsprövad tilläggsersättning eventuellt kombinerat med en privat inkomstbortfallsförsäkring, detta tillägg ska dock inte ges studenter som dessutom måste klara minst 75 procent av studiepoängen varje termin och max ges under 12 terminer! Det är inte ok att de fattigaste i samhället, lågavlönade och föredetta deltidsarbetande mammor…, ska tvingas till den totala förnedring som det innebär att ansöka om ”arbetslöshetsersättning” via det kommunala försörjningsstödet!

  3. Neo

    Höjt tak i kassan påverkar inte dem som tvingas ansöka om försörjningsstöd eftersom GOLVET i a-kassan är alldeles för lågt!

  4. Neo

    Hur många nya företag och arbetstillfällen har lockats till eller skapats i Umeå, det går inte att skylla allt på regeringen, även om just arbetslösas ersättning inte bör belasta kommunernas budget via försörjningsstödet!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det har skapats många nya men inte genom statliga insatser som har ansvar för näringspolitiken. Vi har ju esjälv två inkubatorer som egentligen är statens ansvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.