En klar majoritet är emot en ny skattesänkning

En klar majoritet är emot en ny skattesänkning. Det är 60 % som är emot den skattesänkning som kom vid nyåret och det är det femte jobbskatteavdraget som menas.

Det är Agenda som låtit SIFO göra en undersökning om detta. Det här nya avdraget ger ca 270 kr i sänkt skatt och förslaget kostar 12 miljarder. 58 %tycker förslaget är mycket dåligt eller ganska dåligt. 34 % tycker det är bra eller mycket bra

Centerns chefsekonom mer eller mindre dumlägger de som inte tror på iden om sänkt skatt för han inbillar sig att det blir fler som jobbar och betalar skatt.

Sänkta skatter går ut över välfärden för då blir det sämre välfärd med mindre pengar. Om pengarna använts i skolan har det gett både jobb i skolan och eleverna fått en bättre undervisning och bättre kunskap. Centern som parti vill satsa på låglönejobb i stället för jobb med hög kompetens som gör art vi även i fortsättningen säljer varor och tjänster med hög kunskap.

Det finns förutom utbildning även satsningar på hälso och sjukvård och infrastruktur som skapat bättre förutsättningar och gett fler jobb. Det är klart att mindre pengar till satsningar på välfärd och infrastruktur ger fler jobb än skattesänkningar som inte har gett några nya jobb. Den här regeringen vill ha låglönejobb och mindre välfär

4 kommentarer

  1. Anders

    Fast det är snarare Lennart som inbillar sig att sänkt skatt per automatik leder till mindre resurser till välfärden. Sedan år 2000 har skattetrycket i Sverige sänkts betydligt. Under samma period har skatteintäkterna och de tillförda resurserna till vård, skola och omsorg ökat. Fast eftersom detta är fakta som tagits fram av Svenskt näringsliv så väljer väl Lennart att avfärda det som inte passar in i hans världsbild som vanligt. För den intresserade finns länkt till lördagens debattartikel i DN nedan.

    http://www.dn.se/debatt/resurserna-till-vard-skola-och-omsorg-fortsatter-vaxa/

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      De har inte ökat i samma omfattning som volymerna har gjort liksom lönenivåer

  2. margaretha Almqvist

    Men kära S – hur många miljoner satsar ni på sådant som inte kan räknas till bättre välfärd i kommunen-sjukvårdens nerskärningar t.x. ambulanser, äldrevårdsplatser , stänga asylboendet i Holmsund mm –
    Visst är det lätta att klanka på andra inom politiken(åt alla håll)

  3. kjell B

    Jag är en någorlunda glad pensionär, och skulle gärna vilja ha det bättre, men det vore mej främmande att ta av dom som har det sämre än jag, för att uppnå den förbättringen.
    Högerpolitik = ”huvudsaken att JAG får!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.