Jerringpriset inget demokratiskt val

Jerringpriset inget demokratiskt val. I går hölls sportgalan och många intressanta priser delades ut. De flesta efter att det skett nomineringar. Så hade det även skett när det gäller nomineringar till Jerringpriset.

Såg på Facebook att Golfförbundet officiellt gått ut och uppmanat sina medlemmar att rösta på Stensson, som själv erkände att hans fru röstat 13 gånger. Vet inte om Skidförbundet gjort samma sak. Nu vill jag inte påstå att det var fel person som vann ur prestationssynpunkt.

Däremot är det fel ur demokratisk synpunkt att man kan rösta flera gånger. Det liknar det gamla klassamhället där folk hade olika röstetal. Var det något krut i SR skulle de ordna ett demokratiskt val där ett demokratiskt förhållningssätt råder med en person en röst. Det är så det är om det är demokrati som ska råda

5 kommentarer

  1. €dor

    Såg det inte, slog av tv:n. Tyst och skönt för en gångs skull slippa surret. Helt ointressant för mig. På så vis kan jag hålla med dig.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      JAG GILLAR IDROTT MEN DET SKA VARA JUSTA REGLER HELA TIDEN. SÅ ÄR DET NÄR DE TÄVLAR

  2. Lars A Grahn

    Hej Lennart,
    Vilken skillnad är det att golfförbundet uppmanar sina medlemmar att rösta på Stenson som är gift med en Holmsundflicka och S som uppmanar sina medlemmar att rösta på S , vilket innebär ett förstanamn.
    Att hans fru – dvs hon från H-d röstade 13 ggr, vad har det för betydelse på 100 000 röster.
    Du är ute i ett krondike i en fråga som har med sport att göra. Demokrati har väl aldrig funnits, tänk på fotbollen och dess prispengar. Synd att Stenson inte är skriven i Umeå.
    Apropå VL, vilket underkännande av Tfv, avd juridik om Luleåkontorets utredning. Mycket spännande, jag har sänt ett brev till Borlänge i ärendet. Ekonomi och Miljö måste komma före blindtarmen.
    Hälsningar
    Lars

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Du måste läsa på mera vad jag skrev i min blogg. Jag var inte inne på prestationerna utan min kritik riktades mot de som arrangerar tävlingen nämligen Sveriges Radio. Sedan blandar du in mycket annat som prispengar med mera och det har inte ett enda dugg med vad folket tycker. Kanske kan man säga att golfarna har mer pengar att ringa för än en 15 årig fotbollspelare. JAG TYCKER ATT SKA MAN HA RÖSTNING DÅ ÄR DET EN RÖST PER PERSON SOM SKA GÄLLA PÅ DE OLIKA NIVÅERNA SOM DET HANDLADE OM

      När det sista som rörde vägdragningen är du även där fel ute. De ska ha mera förklaringar och har inte underkännt något. Jag fattar inte vad som tagit åt dig när det gäller vägarna men det tillhör inte bloggen. Jag tycker det är för djävligt om vi har ett system med jurister i Borlänge som säger att det är fel av regeringen att den sträkning som trafikverket gjort ska överskrida budgeten. Sådan cehfer ska bort. Vi förutsätter att lla ska hålla sin budget

  3. Lars Olov Sjöström

    Jag instämmer med Lennart Holmlunds synpunkter. Jerringspriset måste delas ut baserat på demokratiska principer om det ska behålla sin trovärdighet. En person – en röst är en viktig princip.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.