Skatteflykt av delvis statlig friskolekoncern

I ärlighetens namn kan man bli upprörd för mycket mindre än detta. Jag höll på att falla av stolen när jag i morse läste Aftonbladet på nätet när man granskat en friskolejätte som man säger där staten är inblandad. Skatteflykt av staten kan man kort säga.

Man slutar aldrig att funderas över hur regeringen på alla möjliga och omöjliga sätt försöker förstöra den gemensamma välfärden och föra över pengar till de privata.

Man slutar aldrig fundera över statens agerande där ett delägt statligt företag skatteplanerar. Man blir mörkrädd när man läser det som skett i friskolekoncernen Academica som ägs av ett riskkapitalbolag där staten är med och även Wallenbersfären. De som varit kända för god etik.

Anders Borg har ju inbillat sig att kommunerna fuskat med räntesnurror och dylikt för att undanhålla skatt. Men när det gäller vinster i välfärden och den typen av bolag tillåts precis vad som helst. Undra på att det blir kritik mot vinster i välfärden när det uppdagas saker som nu avslöjats i Aftonbladet. Måhända är det den där typen av etik som Mattias X Lundberg känt av.

Ta och läs detta och fundera över om det är ett sånt samhälle du vill ha som bara gynnar de som redan har och för ut vinster ur landet och trixar med lån

Här hamnar vinsterna från friskolorna

Ta och läs den här analysen men håll humöret i styr

En kommentar

  1. Kjell B

    Jag hade en bekant en gång, som påstod att vi levde i ett tjyvsamhälle, präster, politiker, advokater, poliser, ja, alla ”överhetspersoner” var” tjyvdjävlar” som han sade. Jag tyckte att han var samhällsfrånvänd, men jag börjar mer och mer att ge honom rätt- postumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.