Nu tycker jag Alliansen gått över gränsen

Nu tycker jag Alliansen gått över gränsen. I går gick de ut och lovade 100 000 nya lägenheter. Men det är en omöjlighet att lova det om man inte ska inrätta ett statligt bostadsbolag. Det tror jag inte de tänker göra.

Det är dessutom plus det som de lovat i sk. Stockholmsöverenskommelsen. Jag höll på att ramla av stolen när jag hörde detta och orsaken till det är många. Det fanns inte en statlig krona till bostadsbyggandet snarare finns det nya skatter på hyresrätter i den utredning om företagsbeskattning som Borg beställt som kostar hyresrätten 4 miljarder.

Staten dvs Alliansregeringen har ju lagt förslag under 8 år som bara gjort det omständligare och därmed dyrare att bygga bostäder. . Ta detta med tyst sida. Att alliansen går fram och försöker lura folk att de ska bygga bostäder är bara valfläsk för det finns inga pengar utan bara krångligare regler.

Sedan bekräftades min tes om medias okunskap som svalde och rapporterade allt som alliansen sa utan KRITISK GRANSKNING. De har haft 8 år på sig och bostadsbristen blir bara större och större en de har inte kommit med en enda åtgärd som gjort att det byggs mer bostäder.

Jag tror inte heller den lågräntepolitik som riksbanken för underlättar bostadsbyggandet på lång sikt. Det gör bara att huskalkalkylerna blir bättre och folk får låna mer utan att tänka på att allt ska betalas.

Vad Sverige behöver är en politik för jobb och en politik för bostäder där det inte ska vara hyresgästerna som subventionerar ägande av bostadsrätt och villor därmed förmögenhetsuppbyggnad. Vi är på väg in i en Grekisk modell som folket kommer att gå betala

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Så sant som det är sagt. Orättvisan med den hyresskatt som finns talar man inte om. En hyresskatt som innebär 2000 kronor mer för en trerumslägenhet. Deras prat om att bygga en massa lägenheter är rent struntprat. Möjligen (ev) ett önsketänkande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.